Aandacht meten

Een veelgebruikte methode bij het onderzoek met jonge kinderen is het meten van aandacht. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals met de eyetracking methode.

Lees meer

Hersenactiviteit meten

Het meten van hersenactiviteit (door middel van EEG of NIRS) wordt in onderzoekscentra over de hele wereld gebruikt om de ontwikkeling van kinderen te onderzoeken. Maar waarom maken we gebruik van het meten van hersenactiviteit?

Lees meer

Observatie & Interactie

Veel van onze onderzoeken zijn gebaseerd op interactie. Dit betekent dat wij op een directe en speelse wijze omgaan met de kinderen. Voor deze onderzoeken creëren we bepaalde situaties, en vergelijken vervolgens hoe meerdere kinderen reageren op deze verschillende situaties.

Lees meer

Biologische metingen

Wij doen met name onderzoek naar het hormoon cortisol. Dit hormoon is onder meer betrokken bij de energiehuishouding van ons lichaam en het helpt ons om op stressvolle situaties te reageren. Cortisol kan onder andere gemeten worden in speeksel en haar.

Lees meer

Vragenlijsten

De informatie die ouders ons door middel van vragenlijsten geven is onmisbaar voor veel van onze onderzoeken. Om bijvoorbeeld een beter beeld te krijgen van hoe kinderen zich gedragen in het dagelijks leven, vragen we ouders om vragenlijsten in te vullen.

Lees meer