Onderzoek tijdens de Zwangerschap


Als er een onderzoek tijdens de zwangerschap plaats vindt kunt u hiervoor uitgenodigd worden. We nemen daarvoor contact met u op en leggen het onderzoek uit. Als u instemt met deelname, ontvangt U hiervan een bevestiging, evenals de nodige informatie met betrekking tot het onderzoek en ons onderzoekscentrum.

We nodigen u uit tijdens de zwangerschap

We nodigen u uit tijdens de zwangerschap

Als er een onderzoek tijdens de zwangerschap plaats vindt kunt u (eventueel samen met uw partner) hiervoor uitgenodigd worden. Sommige onderzoeken lopen door tot na de bevalling, en we zullen u dan vragen om samen met uw kind deel te blijven nemen.

We leggen uit wat we gaan doen

We leggen uit wat we gaan doen

Informatie over wat het onderzoek precies inhoudt krijgt u altijd in een (telefonisch) gesprek met de onderzoekersleider. Hierin heeft u de gelegenheid om al uw vragen omtrent het onderzoek te stellen en kunt u daarna beslissen of u mee wil doen aan het onderzoek.

Inhoud van het onderzoek

Inhoud van het onderzoek

Afhankelijk van het onderzoek, kunnen we u bijvoorbeeld vragen om vragenlijsten in te vullen, wat speeksel te geven, en/of een computertaakje te doen tijdens de zwangerschap. Voor sommige onderzoeken is het belangrijk om de baby te volgen na de bevalling. We kunnen u dan bijvoorbeeld vragen om wat ontlasting van uw baby te verzamelen, of we zouden graag de baby observeren (zie ook impressie onderzoek met kinderen).

U krijgt een kleinigheidje voor uw deelname

U krijgt een kleinigheidje voor uw deelname

Na afloop van het onderzoek krijgt u een klein presentje of een kleine financiële vergoeding. Indien gewenst kan de onderzoeker nog verdere informatie over het onderzoek geven en u verwijzen naar updates op onze website.