Hieronder vindt u een overzicht van de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan graag contact met ons op via 024-3611203 of brc@ru.nl. Wij zullen u zo snel mogelijk te woord staan.

Algemeen

Ben ik als ouder aanwezig bij het onderzoek?
Ja, u bent bij alle onderzoeken aanwezig.
Kan ik me tijdens het onderzoek nog terugtrekken van deelname?
Ja, uiteraard. Terugtrekken is op elk moment mogelijk!
Als er video-opnames worden gemaakt tijdens het onderzoek, kan ik dat weigeren?
Ja, uiteraard. Tijdens het maken van de afspraak zullen we altijd aangeven of er video-opnames gemaakt zullen worden. Als u hier niet mee akkoord gaat dan kunt u dat aangeven.
Krijg ik een vergoeding voor het onderzoek?
Voor deelname aan het onderzoek mag u kiezen uit een boek voor uw kind of een vergoeding van ongeveer 10 euro. Helaas kunnen wij geen reiskosten vergoeden.
Krijg ik de resultaten van mijn kind van het onderzoek?

Helaas kunnen wij u geen individuele resultaten van het onderzoek geven, omdat wij altijd naar resultaten van een groep kinderen in het geheel kijken. Wel houden wij de uitkomsten van onze onderzoeken up to date op onze website onder het kopje Nieuws.

Ik heb aan onderzoek meegedaan, maar heb nog vragen/opmerkingen. Waar kan ik terecht?

Als u onze lab manager belt op 024-3611203 kan zij uw vragen beantwoorden of u, indien nodig in contact brengen met de desbetreffende onderzoeker.

Als er uit een onderzoek blijkt dat mijn kind zich afwijkend ontwikkelt, krijg ik dat dan te horen?

De metingen die wij voor onze onderzoeken doen zijn niet bedoeld om problemen in de ontwikkeling van uw kind te signaleren. Hierdoor zijn wij niet in de positie iets over de ontwikkeling van uw kind te zeggen.

Over mijn afspraak

Wat moet ik doen als ik te laat ben?
Graag naar ons kantoor bellen: 024-3611203. Indien u de voicemail krijgt, graag een bericht achterlaten. De voicemail wordt regelmatig afgeluisterd.
Ik kan onverhoopt niet komen. Wat moet ik doen?
Graag naar ons kantoor bellen: 024-3611203. Indien u de voicemail krijgt, graag een bericht achterlaten. De voicemail wordt regelmatig afgeluisterd. U wordt teruggebeld om een nieuwe afspraak te maken.
Is er mogelijkheid om mijn baby te voeden/te verschonen?
Ja, wij hebben een verschoontafel en in onze wacht-/speelkamer kunt u rustig uw baby voeden wanneer dat nodig is.
Mijn kind heeft de waterpokken (of een andere besmettelijke ziekte), mag ik komen?

In dat geval, liever bellen naar 024-3611203 om een nieuwe afspraak te maken. Indien u de voicemail krijgt, graag een bericht achterlaten. De voicemail wordt regelmatig afgeluisterd. U wordt teruggebeld om een nieuwe afspraak te maken.

Waar kan ik jullie vinden als ik een afspraak heb?

Wanneer u een afspraak gemaakt heeft, sturen wij u per e-mail (of per post) een afspraakbevestiging met adresgegevens en een plattegrond van de locatie waar uw afspraak gepland is. Dit zal meestal op één van onze locaties zijn. Op de dag van uw afspraak wachten wij u geruime tijd van tevoren op de afgesproken plaats op. Mocht u te vroeg zijn dan kunt u het beste bellen naar het telefoonnummer in uw afspraakbrief.

Waar kunnen we parkeren en moet ik hiervoor betalen?

Wij hebben gereserveerde parkeerplekken voor al onze bezoekers; deze zijn gratis. Onze parkeerplekken staan ook gemarkeerd op de plattegrond die u toegestuurd krijgt na het maken van een afspraak. Op sommige locaties moet u een kaartje trekken bij de slagboom- de kosten hiervan zijn voor onze rekening.

Mag mijn partner/vader/moeder/... meekomen?

In verband met Covid-19 is dit op dit moment helaas niet mogelijk, tenzij anders vermeld bij het maken van de afspraak.

Het kan echter wel zo zijn dat de aanwezigheid van een extra volwassene tijdens het onderzoek afleidend kan zijn voor uw kind. In dat geval vragen we uw partner/vader/moeder/… even in onze wachtkamer te wachten tijdens het onderzoek. Na het onderzoek mag hij/zij er wel weer bij zijn om de uitleg over het onderzoek te horen.

Is er oppas beschikbaar voor mijn andere kind(eren)?

Normaliter wel- vanwege Covid-19 kunnen we u op dit moment helaas geen oppas aanbieden. We hopen dat dit binnenkort wel weer kan.

Tijdens het maken van uw afspraak wordt u gevraagd of uw andere kinderen heeft die u mee wilt nemen naar de afspraak. Voor kortdurende onderzoeken is het vaak mogelijk om uw andere kind(eren) mee te nemen; wij hebben een speelkamer waar ze kunnen spelen terwijl een van onze medewerkers op uw kind past.

Over mijn gegevens

Wat gebeurt er met de onderzoeksgegevens van mijn kind?

De onderzoeksgegevens worden groepsgewijs geanalyseerd en vervolgens gebruikt voor publicatie in wetenschappelijke tijdschriften. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van informatie die uw kind persoonlijk identificeert (zoals de naam) en de anonimiteit van u en/of uw kind blijft onder alle omstandigheden gewaarborgd. De verzamelde onderzoeksgegevens worden gecodeerd opgeslagen en alleen medewerkers van het specifieke onderzoek weten welke code aan de gegevens van uw en/of uw kind gekoppeld is. De onderzoeksgegevens worden opgeslagen en zijn voor externe onderzoekers alleen toegankelijk zonder persoonsgegevens of andere gegevens die het mogelijk zouden maken de identiteit van u of uw kind te achterhalen. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp naar ons privacybeleid.

Hoe gaat u met mijn persoonsgegevens om?

In het volgende filmpje wordt het beleid dat wij binnen het Baby & Child Research Center handhaven uitgelegd. Het Baby & Child Research Center is een samenwerkingverband tussen de Radboud Universiteit, het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek en het Radboud umc. Alle drie de instellingen leven dezelfde strenge regels na. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp naar ons privacybeleid.


Wat zijn mijn rechten en hoe kan ik me uitschrijven?

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp ook naar ons privacybeleid.

Onder de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming beschikt u over een aantal rechten met betrekking tot jouw gegevens en de verwerking ervan:

Inzage

U heeft het recht uw eigen persoonsgegevens in te zien. Als u de persoonsgegevens in wilt zien, kunt u een verzoek tot inzage doen door een e-mail te sturen naar brc@ru.nl.

Wijzigen

Je kunt een verzoek bij ons indienen om je gegevens te wijzigen (ook door een e-mail te sturen naar brc@ru.nl).

Beperken van de verwerking

Je hebt daarnaast, onder voorwaarden, het recht om de verwerking van je persoonsgegevens te beperken.

Recht van bezwaar

Als een bepaalde verwerking op grond van het ‘gerechtvaardigd belang’ van het Baby & Child Research Center plaatsvindt, heb je het recht om bezwaar te maken tegen die verwerking.

Gegevensoverdracht

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons te verkrijgen. Wij zullen deze verstrekken in een gestructureerde en gangbare vorm, die op eenvoudige wijze in andere gangbare digitale systemen te openen valt.

Toestemming intrekken

In alle gevallen waarin de grondslag voor een bepaalde gegevensverwerking jouw toestemming is, heb je het recht die toestemming in te trekken. Dat heeft voor het verleden geen gevolgen, maar betekent wel dat wij die gegevens dan niet meer mogen verwerken. In dat geval kan je helaas niet meer mee doen aan ons onderzoek.

Waar dien je je verzoek in?

Een verzoek kan verstuurd worden naar brc@ru.nl. Wij zullen je verzoek zo snel mogelijk verwerken.

Hoe komt u aan mijn gegevens en wat gebeurt er met de persoonsgegevens van mijn kind?

Het Baby & Child Research Center werkt samen met verschillende gemeentes in de provincie Gelderland. Via deze gemeentes ontvangen wij de adressen van alle ouders die recent een kind hebben gekregen. De gemeente mag deze adresgegevens aan het Baby & Child Research Center verstrekken ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. We gebruiken de adressen alleen om u de informatiebrief over het Baby & Child Research Center te sturen. We verstrekken uw adresgegevens aan niemand anders en de gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan ons onderzoek. Als u zich niet opgeeft voor ons onderzoek, worden uw gegevens vernietigd.

De persoonsgegevens worden in een wachtwoord-beschermde database bewaard. Dit wachtwoord is alleen voor een selecte groep onderzoekers bekend en wordt regelmatig gewijzigd. Gegevens in de database worden uitsluitend gebruikt om u te kunnen benaderen voor het maken van een afspraak. Wij zullen uw gegevens nooit aan derden verstrekken.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp naar ons privacybeleid.